Navigand pe diverse site-uri am gasit un articol care se refera la NULL-uri. Pe aceasta cale tin sa precizez ca tot meritul il detine autorul (Michael Coles) prin articolul publicat la adresa http://www.sqlservercentral.com/articles/Advanced+Querying/2829/. Ceea ce mi-a atras foarte repede atentia au fost cele 4 reguli pe care autorul le considera ca fiind fundamentale in “gandirea” NULL-urilor si anume:
- Utilizati NULL pentru a indica valori necunoscute(lipsa). Nu utilizati NULL pentru valoarea zero, sir de caractere de dimensiunea zero sau alte valori “cunoscute” ca fiind lipsa. Actualizati valorile NULL cat mai repede.
- In standardul ANSI SQL, NULL nu este egal cu nimic, nici macar cu alte valori NULL.
- Utilizati SET ANSI_NULLS ON si utilizati intodeauna sintaxa din standardul ANSI SQL pentru NULL. Abaterea de la aceasta regula poate conduce la probleme de portabilitate, incompatibilitate a codului existent si a bazei de date, si poate intoarce rezultate eronate.
- Standardul ANSI SQL pentru COALESCE() si CASE sunt preferate ISNULL() sau altor metode.Va rog sa cititi respectivul articol pentru ca autorul prezinta si cateva exemple despre comportamentul valorilor NULL.
Etichete: NULL, Metodologie