Oct 5 2007

Reguli privind valorile NULL

Categorie: Metodologie | NULLCatalin Dumitru @ 08:52

Navigand pe diverse site-uri am gasit un articol care se refera la NULL-uri. Pe aceasta cale tin sa precizez ca tot meritul il detine autorul (Michael Coles) prin articolul publicat la adresa http://www.sqlservercentral.com/articles/Advanced+Querying/2829/. Ceea ce mi-a atras foarte repede atentia au fost cele 4 reguli pe care autorul le considera ca fiind fundamentale in “gandirea” NULL-urilor si anume:

  1. Utilizati NULL pentru a indica valori necunoscute(lipsa). Nu utilizati NULL pentru valoarea zero, sir de caractere de dimensiunea zero sau alte valori “cunoscute” ca fiind lipsa. Actualizati valorile NULL cat mai repede.
  2. In standardul ANSI SQL, NULL nu este egal cu nimic, nici macar cu alte valori NULL.
  3. Utilizati SET ANSI_NULLS ON si utilizati intodeauna sintaxa din standardul ANSI SQL pentru NULL. Abaterea de la aceasta regula poate conduce la probleme de portabilitate, incompatibilitate a codului existent si a bazei de date, si poate intoarce rezultate eronate.
  4. Standardul ANSI SQL pentru COALESCE() si CASE sunt preferate ISNULL() sau altor metode.Va rog sa cititi respectivul articol pentru ca autorul prezinta si cateva exemple despre comportamentul valorilor NULL.
     

Etichete: ,