Dec 15 2008

Backup Compression (compresie backup)

Categorie: Backup | SQL Server | DBACatalin Dumitru @ 09:24

In SQL Server 2008 a fost introdus backup-ul compresat. Acesta se realizeaza cu comanda BACKUP la care se adauga clauza WITH COMPRESSION.

Exemplu: BACKUP DATABASE [MASTER] TO DISK=’C:\Master.bak’ WITH COMPRESSION
Backup-ul compresat se poate realiza din editiile enterprise si developer insa restaurarea dintr-un backup compresat se poate realiza pe oricare dintre editiile SQL Server.
La nivel de server exista optiunea “backup-compression default” care atunci cand este setata are ca efect stabilirea modului implicit de backup(compresat/necompresat). Aceasta optinea poate fi suprascrisa de WITH COMRESSION si WITH NO_COMPRESSION in T-SQL sau din Management Studio in fereastra Back Up Database setand Set backup compresion (care prevede 3 posibilitati:  Use the default server setting – care are ca efect folosirea optiunii de la nivel de server; Compress backup; Do not compress backup).

Avantaje: reducerea timpilor la operatiunile de backup / restore si reducerea spatiului de stocare.

Dezavantaj: se creste utilizarea procesorului.

Pentru a se vedea rata de compresie se poate rula interogarea de mai jos:

SELECT backup_size/compressed_backup_size AS RataCompresie, * 
FROM msdb..backupset; 

Studiu de caz:

A fost folosita o baza de date (XXX) de 4,4GB

Spatiu de stocare pentru fisierul de backup:

Compresat: 556,209 KB
Necompresat: 1,401,256 KB

Timp de realizare al backup-ului:

Compresat: 40 secunde
Necompresat: 64 secunde

Timp de restaurare:

Compresat: 95 secunde
Necompresat: 140 secunde
Observatie: ambele fisiere de backup au fost apoi arhivate cu WinRar 3.71 iar rezultatele au fost in favoarea backup-ului necompreasat (273,222 KB pentru necompresat in comparatie cu 531,449 KB cat a avut cel compresat in conditiile in care ambele backup-uri au fost arhivate cu aceleasi setari precum compression method: normal).
Concluzie: tehnica de backup poate reduce timpii destinati operatiunilor administrative si pot imbunatatii procese precum log shipping sau mirroring.

Etichete: , , ,